A kozmetikum a bőr tápláléka! Minden, ami a bőrre kerül hatással van a működésére a felszíni és a mélyebb rétegekben is. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy éltető, a szépséget, az egészséget szolgálja, valódi ápoló tulajdonságokkal rendelkezik vagy károsítja a bőr szerkezetét és problémákat okoz.

Az első és legfontosabb, ami alapján el lehet dönteni, hogy egy kozmetikum alkalmas-e arra, hogy bizalmat szavazz neki, megvásárold és kipróbáld az az összetevők (INCI) listája. Teljesen mindegy milyen a reklámszöveg, az árazási technika, a márkanév, első körben kizárólag az összetétel számít! Utána érdemes megnézni a cég filozófiáját, a vállalkozás hozzáállását, szaktudását, hiszen ebből is következtetni lehet arra, hogy mit képvisel.

Kozmetikusként az elmúlt évtizedben rengeteg kozmetikai terméket, márkát elemeztem és sajnos az a tapasztalatom, hogy a piacot elárasztják a veszélyes vagy kétes megítélésű vegyületektől hemzsegő, olcsón előállítható és beszerezhető alapanyagokból álló, a bőrre és a szervezetünkre nézve is káros hatású kozmetikumok. (Erről ebben a blog sorozatban olvashatsz: https://tunderkozmetika.hu/veszelyes-kozmetikumok/)

Éppen ezért igazi kincsnek tekintem, ha olyan termékcsaládra bukkanok, amik csak bőrbarát, természetes összetevőket tartalmaznak és ráadásul hazai fejlesztésű, magyar vállalkozás készíti. Külön öröm, amikor a kipróbálás után az is elmondható, hogy hatékony, javítja a bőr állapotát, támogatja annak működését.

A MediNatural natúrkozmetikumok pontosan azt nyújtják, amire mindenki vágyik! Olyan növényi kivonatok, vitaminok, bőrápoló anyagok találhatóak benne, amik pozitívan hatnak minden bőrállapotra. A legnagyszerűbb, hogy bár mindenki számára elérhető, megvásárolható termékek, mégis a professzionális kozmetikumok szintjén működnek!

A következő részben átnézzük hogyan használd ezeket a csodás kozmetikumokat!