Az illat meghatározó az ember számára, a kozmetikumoknál is szinte az első, hogy beleszagolunk a tégelybe. Az aromák befolyásolják érzelmi-fizikai állapotunkat és az egész szervezet működését. A szagélmény az egyik legősibb érzékelésünk, olyan agyi területeket érint a feldolgozása, amik felelősek az érzelmekért. Az illóolajok hatással vannak a közérzetre, a hangulatra, enyhítik a fájdalmat és egyéb kellemetlen tüneteket, csökkentik a stresszt, fokozzák a keringést és a méreganyagok kiválasztását, csillapítják a duzzanatot. Egyes illóolajokkal hatásosan kezelhetőek a bakteriális eredetű-, vagy vírusfertőzések, égések, légzési nehézségek, álmatlanság, depresszió és sok egyéb probléma.

Ami a legfontosabb szabály, hogy kizárólag 100% tisztaságú, természetes alapanyagú, ellenőrzött minőségű illóolajat vásárolj! Semmilyen szintetikus illatot, allergén vegyületeket, kőolaj-származékot tartalmazó termékek nem alkalmasak aromaterápiás használatra, de leginkább semmire…

Az illóolajok önmagukban, és keverékben egyaránt kifejtik jótékony hatásukat. Az alkalmazási terület attól függ mi a célod, bővebben az egyes illóolajokról  IDE KATTINTVA olvashatsz.

Felhasználásuk sokrétű: aroma mécsesben, diffúzorral párologtatva, szaunában, megfelelően feloldva fürdővízben és krémekbe keverve (csak az erre alkalmas illóolajokat!!!), helyiségek és ruhák illatosítására, rovarok ellen, különböző testi-lelki problémák megoldásának elősegítésére.

3 illóolaj kategória található a Medinatural kínálatában:

Szinte minden illóolajat kipróbáltam már, személyes kedvencem a Kubeba, valamint a Szúnyog és rovarűző keverék, ezek tényleg hatékonyan távol tartják a nemkívánatos teremtményeket. A Teafa- és Levendulaolaj nagy segítség a bőr fertőtlenítésében, a Nyugi stresszűző keverék gyümölcsös-virágos illatát is nagyon szeretem, megfázásos időszakban a Citrusos frissítő és a Légzéskönnyítő keverékeket párologtatom. A Bio illóolajok közül az Édes narancsból, Citromból pár cseppet süteménybe is szoktam tenni, olvasztott étcsokoládéba cseppentve a Japán mentából “After Eight”-et is készítettem már. Itt hívnám fel a figyelmet, hogy az illóolajok belső használata hivatalosan nem ajánlott!

10 évvel ezelőtt, amikor tiszta illóolajokat kerestem, akkor találtam rá a Medinatural termékeire, amik egyből megtetszettek, és ár/érték arányban szerintem ma is az élvonalban vannak! Szeretettel ajánlom, használd őket bátran!