Életem egyik legjobb üdülésén vettem részt idén, ezért megosztom az élményeket, hátha kedvet kapsz hozzá te is!

Biztosan tudod milyen érzés kerít hatalmába, amikor a megszokottól eltérő környezetre, teljes kikapcsolódásra vágysz. Ilyenkor elkezdesz tervezgetni, útibeszámolókat olvasni, szállást keresni. Nálam is elérkezett ez a pillanat… Bevallom őszintén most olyan helyre akartam menni, ahol nincs tömeg és nem kell kompromisszumot kötni, mert kényelmetlenebb, mint otthon.
Amiket elképzeltem: friss levegő, csodás tájak, hegyek-völgyek, vízpart… jól felszerelt, tiszta apartman… hangulatos kisváros, kedves emberek…

Így esett a választás az Ausztriában lévő Murau városára és a Villa Jazz apartmanra. Ez a vidék télen egy síparadicsom, de most megtapasztaltam, hogy Murau és környéke nyáron is gyönyörű!
Az első napokban bejártuk az egész várost és környékét, ahol kastély, vár, régi templomok, folyóparti sétány, erdei sportállomások, mindenhol kiépített kerékpárút, tengerszem, természetes vizű strand, teraszos kávézó, megfizethető étterem és egy minőségi sört előállító 500 éves sörgyár is található. Az utcák rendezettek, tiszták, kedvencünk a kertekben és a bejáratoknál elhelyezett mesebeli díszek, amik varázslatossá teszik a hangulatot. Mindenki (szó szerint) mosolyogva köszönt akármerre jártunk 🙂

Nem kell innen messzire utazni, a közelben is számtalan kirándulóhely, káprázatos látnivaló akad. Felmentünk libegővel egy hegytetőre, ahonnan látszottak a havas hegycsúcsok, túráztunk virágos réteken, fenyőerdőkben, megnéztünk egy vízesést, felfedeztünk számos hegyek között megbúvó tavacskát. Esténként sétáltunk a folyóparton, beültünk sörözni vagy épp pihentünk az apartmanban és feldolgoztuk a napi élményeket.

A szállásunkról is szót kell ejtenem, mert várakozáson felülinek találtuk. A Villa Jazz a belvárosban, a Mura folyó partján lévő teljesen felújított apartmanház, kapukóddal, mágneskártyával tudtunk bármikor ki-be közlekedni. Előre küldtek rengeteg hasznos információt a városról és a környékbeli programlehetőségekről. Tökéletes tisztaság, tágas helyiségek, kényelmes matracos ágy, modern kialakítás jellemzi. Mivel legtöbbször a szálláson étkeztünk, így fontos volt a jól felszerelt konyha, ami kifogástalannak bizonyult.

Számunkra teljes kikapcsolódást és igazi feltöltődést nyújtottak a Murauban töltött napok, tényleg úgy érezzük, hogy erre vágytunk és biztosak vagyunk benne, hogy visszatérünk még! Reméljük kedvet kaptál és ellátogatsz erre a csodás helyre, ráadásul már megfelelő szállást sem kell keresgélned!